10_edited_edited.png

BEWUSTZIJNSONTWIKKELING EN ENERGIEBEHANDELING

Wil jij bewuster om leren gaan met je energie?

 

We hebben steeds opnieuw de keuze om het gevecht met de natuur aan te gaan, of met haar samen te werken. De kracht van de natuur te erkennen en te benutten. Dat heeft mijn voorkeur. Want dan kost het geen energie, maar levert het energie op. 

Als je anderen begeleidt bij hun transformatieproces, zul je zelf ook regelmatig je grenzen moeten opzoeken. En je eigen bewustzijn en energie moeten upgraden. Daarom ging ik in 2018 in opleiding bij de Q'ero priesters uit Peru. Zij leerden mij hoe ik nog beter transformatieprocessen kan begeleiden. Ze leerden me vooral hoe ik beter voor mijn eigen energie kan zorgen en hoe ik anderen daarin kan ondersteunen. Deze holistische aanpak combineer ik met de systemische blik zoals ik die onder meer bij het Hellinger Instituut leer en geleerd heb. 

Sjamanen en priesters zijn van oudsher de begeleiders van transformatieprocessen. Dit doen ze onder andere door te luisteren naar de energie, en door verhalen toe te laten. Hierdoor ontstaat (h)erkenning en verandert het verhaal. 


Om een succesvolle en blijvende verandering te realiseren zijn niet alleen leiders maar ook energiewerkers, sjamanen, veranderdeskundigen nodig. Het is een samenspel. In oude culturen was dit vanzelfsprekend. De sjamaan of geestelijke was degene die de balans hielp bewaren of herstellen.