bewerkt.jpg

WAAR CODE 1313 VOOR STAAT

 

EEN LIEFDEVOLLE VERBINDING DIE VERSCHILLEN OVERBRUGT

Wanneer je geraakt wordt door het leven, kan het voelen alsof de bliksem inslaat. Overstromend van liefde of verdriet. Een deja vu. Een moment van verwondering of vervuld van geluk en vrede. Of als een verstilling in het oog van een orkaan. Al die momenten maakten deel uit van de tocht, die ik maakte. Mijn persoonlijke transformatieproces. Het proces dat maakte dat ondanks mijn liefde voor verandering ook het einde van mijn comfortzone in zicht kwam. Waarin ik afscheid moest nemen van mijn oude patronen om een volgende stap te kunnen zetten. De stap die ik voor me uit had geschoven tot het niet meer kon. 


Het proces dat leidde tot het schrijven van een boek wat geschreven moest worden. Over een meisje dat opgeleid wordt tot sjamaan. Sjamanen zijn de transformatiebegeleiders uit de oudheid. De dokters, de psychologen, de begeleiders van veranderingsprocessen. Sjamanen zijn reizigers, nomaden, helers en verhalenvertellers. Door verhalen te ontsluiten en te (helpen) vertellen, veranderen ze het verleden en helpen ze om de toekomst tot bestaan te dromen. Om een succesvolle en blijvende verandering te realiseren is liefde,  verbinding, veiligheid en vertrouwen nodig. Om van het verleden naar de toekomst te kunnen reizen, moeten we we stil durven staan in het nu. Dat is waar het verleden en de toekomst samen komen. Waar de pijn en het verlangen samen komen. 


Via het schrijven van mijn boek ontstond Code 1313, de code van de schepping. Die terugkomt in alle oude religies en tradities. Code 1313 staat voor het begeleiden van verandering en transformatie en voor innovatie, ofwel schepping.

Via het schrijven van het boek kwam ik terecht bij de priesters van de Q'ero indianen. De opleiding van de priesters van de Q'ero indianen uit Peru heeft mij een nieuwe dimensie en impuls gegeven in mijn vak als begeleider van transformatieprocessen. De Q'ero leerden mij werken met de energie die door ons heen beweegt en om ons heen is. Met de onderstroom en de bovenstroom. Met het bewuste en onbewuste. Om de balans te herstellen. De Q'ero priesters zijn meesters in het verwijderen van stagnaties en blokkades die de natuurlijke stroming tegenwerken. Ze weten hoe ze op een effectieve manier met de natuur kunnen samenwerken. 

Code 1313 helpt je om je verhaal te veranderen. Je toekomst tot bestaan te dromen en blokkades en stagnaties te (h)erkennen en op te lossen. In een modern jasje gebruik makend van oude wijsheid. Op persoonlijk- en organisatieniveau.

Wie ben ik?

Mijn naam is Gysela. Veranderen is mijn passie. Het maakt dat mijn energie blijft stromen. Het is mijn brandstof. Daarom heb ik er mijn werk van gemaakt. Toch ontdekte ik dat ik daarin de balans soms verloor. Meditatie en schrijven helpen me om mijn balans te bewaren of te hervinden als ik iets te enthousiast ben geweest. En ook mijn kinderen brengen me regelmatig even terug bij de basis. 

Ik ben moeder van twee zoons die zich in de fase bevinden van volwassen worden. Een fase waarin jongens mannen worden, de ultieme transitiefase. En dus een prachtige spiegel. 


Zelf ga ik ook regelmatig door een transitie of transformatieproces. Ze horen bij het leven. Het zijn kadootjes die ons helpen groeien. Ook al voelt dat niet altijd zo. 


Gysela betekent 'de gegijzelde' of 'vrouwe van adel'. De naam Gysela is verbonden met oude vorstenhuizen en met religie. Aan leiderschap, spiritualiteit en gevangenschap. En ik mocht de verschillende dimensies die in mijn naam zijn geprogrammeerd allemaal ervaren. Ik ben de koningin, de priesteres en de gevangene. Mijn naam staat voor mijn zoektocht tussen leiderschap en spirituele ontwikkeling. Tussen verbinding en gevangenschap. Code 1313 staat voor het loslaten van oude coderingen die ons gevangen houden en het opnieuw uitvinden van de scheppende kracht van verbinding. 


Ik ben de moeder, de dochter en de wijze vrouw, de ontdekkingsreiziger, de krijgervrouw, de rebel, de ondernemer, de bruggenbouwer, de minnares, de koningin en de sjamaan. En nog veel meer.


En ik ben benieuwd naar wie jij ten diepste bent. Of je voluit durft te stromen en nieuwe beddingen creëert waar de stroom wordt geblokkeerd. Of jij ten volle durft te leven. Of je durft te ontsnappen uit de gevangenissen van jezelf of je omgeving. Die je vast houden in het verleden. Of je het avontuur van de liefde aandurft. De liefde voor jezelf in verbinding met de wereld! Of je durft te (blijven) kiezen voor datgene waarin jij gelooft.


Wanneer ik stroom

Verandering zit in mijn bloed. Het stroomt vanzelf. Het is mijn brandstof. Ik hou van reizen en avonturen. Of het nu om fysieke reizen en avonturen gaat of degene die ontstaan vanuit het onderbewustzijn. De Indianen noemen het ‘Nagual’, het niets van waaruit alles ontstaat, de bron. Het is onze creatieve kracht.

Ik stroom waar visie omgezet wordt in daadkracht vanuit passie en verbinding. Waar de krachten en talenten in verbinding staan met het grotere geheel. Waar dammen, hekken en (natuurlijke) blokkades geen belemmering vormen, omdat de natuur altijd een weg vindt om te stromen, te groeien en te bloeien. Waar vernietiging van het oude slechts een tijdelijke staat is, die soms nodig is, en van waaruit nieuw leven ontstaat.  


Mijn aanpak

Mijn aanpak is nooit volgens het boekje, maar altijd uit het hart. Geïnspireerd door de natuur, het potentieel benuttend op creatieve wijze, met het doel voor ogen. Vanuit een holistische blik, waarbij alles aanwezig mag zijn, waarbij alles een functie en plaats heeft. Waar de energie stroomt zoals de natuur het bedoeld heeft.


De weg verkennen en bewerken we samen. Als het kan in een streep en als het moet met vallen en opstaan. Want dat is hoe we leren. Ik hou van echt contact van mens tot mens. Mijn openheid, eerlijkheid en invoelingsvermogen maken dat mensen zichzelf laten zien, laten kennen en daarmee de weg vrij maken voor ontwikkeling. Wetende dat de spiegel die ze krijgen altijd eerlijk en uit het hart is.