11/11 Ben ik nu een zweefteef?

De dag waarop het boek: Hoe de maan ruikt en het orgasme van de sterren verkrijgbaar is via de online boekenwinkels in Nederland en Belgie.

Is er nog een speciale reden dat je op de 11e van de 11e je boek de wereld in stuurt?

Uh? Het ligt eraan wie het vraagt wat ik antwoord. Ik vind het een mooie datum. Ik mocht kiezen en dit kwam als eerste in me op. Het is het gekkengetal (smile). Het is het getal van manifestatie en magie (geheimzinnige maar nog bredere smile). Heel eerlijk gezegd: ik weet het eigenlijk niet, maar ik houd van de symboliek. Het ontstond spontaan. Ik wist het niet precies, maar er was iets bijzonders met dit getal. Het had iets magisch. En tegelijkertijd iets feestelijks en geks. Dus waarom zou ik geen gebruik maken van dit magische getal?


De 1 staat in de numerologie voor het begin van alles. Nummer 1 is het getal van individualiteit, motivatie, een nieuw begin, prestatie en optimisme. De 1 is mannelijk, dynamisch, impulsief, agressief en vindingrijk. Hij richt en bundelt energie in een bepaalde richting. Het is het getal van leiderschap en initiatief nemen. Het brengt scheppende energie om iets in gang te zetten, om een idee of een gedachte te concretiseren. Het symbool van 1 staat ook voor de staf van de magiër, de sjamaan kracht. Voor de bliksemschicht, de pijl of de speer.


Het getal 11 wordt ook wel het meestergetal genoemd. Het is verbonden met spiritualiteit, met creativiteit en met intuïtie. Het is het getal van het dualisme en samen vormen ze 2 het getal dat het vrouwelijke symboliseert. In positieve zin is het getal dat staat voor de kunstenaar, de helderziende, de (spiritueel)leider. Maar natuurlijk ook voor de tegenstelling hiervan, de schaduwkant. Het vertegenwoordigt de tegenstelling tussen hemel en hel, de dualiteit op aarde, in de maatschappij. Best een actueel thema zou ik zeggen. De innerlijke strijd in onszelf. Wie kent het niet? Het ligt er aan welke keuze je zelf maakt en welke keuzes we als collectief maken. Zetten we het in om de hel op aarde te creëren of om onze hogere doelen en idealen in de wereld te zetten?


Ik kies graag voor het laatste! Dat was dan ook de opgave die ik mezelf had gegeven. Ik wilde een boek schrijven over energie, business en spiritualiteit. Ik voelde dat spiritualiteit iets kon toevoegen in het bedrijfsleven. Al had ik geen idee hoe. Het moest pragmatisch zijn en vooral niet zweverig. Het verhaal dat ontstond ging echter over liefde, seksualiteit en de magie van de natuur. Een verhaal over een indianenmeisje dat werd opgeleid tot sjamaan. Ja duh! Dat ga ik natuurlijk niet publiceren dacht ik. Ik wist niet eens wat een sjamaan was. Ik besloot het te onderzoeken en zo kwam ik terecht bij de meesters, de priesters of sjamanen van de Q’ero indianen uit Peru, waar ik in de leer ging. En ja dat vond ik ook gek, maar bleek een fantastische opleiding. Ze hebben me zoveel geleerd over de werking van energie en van het onderbewustzijn! Een klein beetje van hun lessen heb ik in het boek verwerkt. Met hun toestemming.


Het verhaal dat ontstond was een verhaal dat mij nieuwe inzichten bracht. En ik wist diep van binnen dat ik het verhaal moest delen. Ook al vond ik het dood eng. Het was alsof ik naakt een vol stadion in liep of erger nog naakt het bedrijfsleven in liep. En die titel? Hoe de maan ruikt en het orgasme van de sterren. Moest dat echt? Hij was spontaan in me opgekomen via het verhaal en het trok de aandacht van de uitgever. Maar toen ik op het punt van publicatie stond begon ik ernstig te twijfelen. Trok ik niet te veel aandacht? Hoe gingen mijn ouders en mijn kinderen hierop reageren? Trok ik niet de verkeerde doelgroep aan?


Maar mijn wens was geweest om een pragmatisch boek te schrijven. Een boek dat zou laten zien dat spiritualiteit gewoon onderdeel van ons leven is, van onze natuur. En ik had gemerkt dat als ik over energie begon veel mensen dat toch vaag vonden. En spiritualiteit daar kon je helemaal beter niet over beginnen als je niet voor zweefteef of soepjurk uitgemaakt wilde worden. Maar wie kan de aantrekkende- en afstotende kracht van liefde en seksualiteit ontkennen? Dus misschien was dit wel precies het boek dat ik moest schrijven. Is het een business boek? Dat dan weer niet. Maar dat gaat nog wel komen.


En die titel? Tja mijn grootste angst was het oordeel dat ik zou voelen als ik met dit boek naar buiten zou komen. Ik kon de reacties al voor me zien. Hoewel met name de reacties die ik niet wilde. En natuurlijk kwamen die ook. Dat had ik op mezelf afgeroepen. De titel droeg daar aan bij. En ik ben blij dat ik dat deed, want het werkte ook bevrijdend om het te doen. Ik moest het doen. Ik moest die comfortzone doorbreken. Anders zou ik voor altijd spijt hebben. Maar waar ik het meest bang voor was, was voor het succes, ja heel cliché maar waar. Want dan zou ik nog meer zichtbaar worden. Dood eng! Maar het ergste leed is geleden. Het boek is de wereld in. Het eerste exemplaar is reeds in Mexico dus het gaat letterlijk de wereld over. En ik krijg mooie reacties van mensen voor wie het betekenis heeft gegeven. En dat is uiteindelijk waarvoor ik het deed. Ik heb de angst voor mijn succes en mijn falen losgelaten. De angst voor de oordelen zijn verdwenen. Het boek is vanaf vandaag via de onlinewinkels in Nederland en België verkrijgbaar. Ik laat het los en wacht af wat het me brengt.


En tot mijn grootste verbazing ontdekte ik gisteren dat in de Noord-Amerikaanse traditie de 11e clanmoeder, gekoppeld aan de maand november, ons leert hoe we onze waarheid leven, ze staat voor ‘leadership by example’. Ze leert ons dat onze reputatie gebaseerd is op onze integriteit en ons innerlijk weten niet op de meningen van anderen. Ze is de moeder van innovatie. Ze leert ons over de kracht van magnetisme. Dat maakte de cirkel voor mij weer rond. Ik leef mijn waarheid. En dat voelt helemaal oké. Ik vier vandaag mijn innerlijke feestje op de dag van de gekken en de dwazen, de dag waarop de voorbereidingen van carnaval starten. Ik laat los wat me niet meer dient en ik trek aan wat nu bij mij past! En ik ben dankbaar voor mijn lessen, voor mijn succes en mijn falen.


Ben ik nu een zweefteef?

Nee hoor ik ben nog steeds beschikbaar als begeleider van veranderingen of het nu op organisatieniveau is of op het peroonlijke niveau. Sterker nog mijn ei is gelegd. Mijn eerste boek is gepubliceerd. Ik heb weer ruimte. Niet fulltime, want ik houd graag nog wat ruimte voor de volgende boeken. Want mijn inspiratie is nog niet geblust. Dus als je nog op zoek bent naar iemand om te helpen om veranderingen te begeleiden die er toe doen, om te innoveren en te vernieuwen om mooie dingen te doen die betekenis toevoegen, laat het me weten!

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven