TRANSFORMATIE MANAGEMENT

Organisaties helpen bij intensieve veranderingsprocessen

Code1313 streeft ernaar om organisaties te helpen om hun doelen niet alleen te bereiken, maar zelfs te overtreffen.

IMG_4210.jpg

INTERIM MANAGEMENT

vuurplaats.jpg

INTERVENTIES OM BELANGEN, DOELEN EN RESULTATEN TE VERBINDEN

Een nieuwe fase

Veranderen is een vak. Het vraagt om andere kwaliteiten dan het traditioneel managen van een afdeling. In een overgangsfase van een organisatie is het vaak prettig om het veranderingsproces te laten begeleiden door iemand die een frisse blik brengt en niet belast met historie. Die puur gericht is op de toekomst vanuit het hier en nu. Dankzij jarenlange ervaring met het begeleiden van verandering heeft Code 1313 de capaciteiten, expertise en het netwerk om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Code 1313 combineert inzichten en vaardigheden om de processen en strategieën binnen uw bedrijf te transformeren.

Commitment of bezieling?

Je kent ze wel die bijeenkomsten waarbij de directie volledig commitment vraagt voor de doelen die zij persoonlijk noodzakelijk achten. En je weet ook dat het antwoord altijd bevestigend zal zijn. Maar geloof je het ook? Of kies je voor een goede voorbereiding waarbij je inzet op gezamenlijk belang, een verbindende factor die energie genereert. 


Code 1313 maakt gebruik van 'wisdom of the crowd' en is gespecialiseerd in het luisteren, inventariseren, analyseren, diagnostiseren en ontknopen van wat mensen beweegt. Zodat op een prettige en veilige manier werkelijk verschil gemaakt kan worden. Commitment geef je met je hart, daarvoor is wederzijds respect, bewustzijn en aandacht nodig. In overleg met opdrachtgever kijken we welke interventiestrategie gewenst is.

De mens als dockingstation

DOORBREKEN VAN OUDE PATRONEN

Van herhaling van het verleden naar succesverhaal

Oude patronen blijven zich herhalen tot de kern geraakt is en bewustzijn ontstaat. Het systeem houdt zichzelf in stand tot we de foutcodes vinden, en deze herprogrammeren. Historie zet zich vast in de cultuur van je organisatie. Dit kan vooruitgang blokkeren, het maakt dat het volledig potentieel van de organisatie niet benut wordt. Code 1313 combineert innovatie met oude wijsheid en ervaring in verandering. Door wat onbewust aanwezig is zichtbaar te maken. Door het aanwezige potentieel te onthullen en ruimte te geven. Door oude patronen naar het bewustzijn te brengen kan de verborgen kracht omgezet worden in innovatiekracht en resultaat.